Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

Hastane Yolu - Banner

Göz Pansumanına Demli Çay

Göz Pansumanına Demli Çay

Kirpik kenarındaki yağlanma ve kepeklenme durumlarında sıkça başvurulan göze çay pansumanının şekersiz çay ile yapılması gerektiği, şekerli çayla yapılan pansumanların enfeksiyonlara ve buna bağlı görme kaybına yol açabileceği belirtildi.
Göz pansumanında çayın yeni demlenmiş ve ılık olmasını tavsiye edilirken, "Pansuman yaparken uyguladığımız pamuğun ve gazlı bezin temiz olması gerekiyor. Bu şekilde uygulanmasını öneriyoruz. Farklı şekilde farklı gıdaların üzerine dökülerek uygulanması gözün enfeksiyon almasına sebebiyet verebilir, bu yüzden biz bunları önermiyoruz" denildi.
Uzmanlar, pansuman yapılacak çayın şekersiz olmasının çok önemli olduğunu dile getirerek, "Göz pansumanı şekersiz çayla yapılmalı. Şekerli çay kullanıldığı zaman içerisinde bakteri üreme ihtimali artar ve faydası olmaz. Göz iltihabı, kapak dokularında iltihaplanma ortaya çıkar. Çeşitli enfeksiyonlar ve bunlara bağlı olarak görme kaybı ortaya çıkabilir. Bu nedenle şekerli çayı kesinlikle önermiyoruz" diye konuştu.

Çay Pansumanının Faydaları 

Çayın içerisindeki bir kısım maddeler, kirpik diplerindeki yağı çözerek o bölgedeki bezlerin açılmasına ve içlerindeki salgının boşalmasına yardımcı oluyor. Böylelikle de oradaki enflamasyon (yangı-iltihap) da azalmış ve hastanın gözünde yanma, batma gibi şikayetlerin azalması sağlanmış oluyor. Gözyaşı stabilizesi bozulduğu durumlarda fayda edebiliyor

Çay pansumanının her göz hastalığında kullanılmaması gerektiğini de unutmamak lazım

Hastaneden, Hastaneye, Sağlık, Doktordan, Hastalık

Top Post Ad



Below Post Ad



Ads